Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Valgfag

Hos CampusU10 tilbyder mange forskellige valgfag.

Nail Art - På holdet 'Negle, manicure, shellac, Nail art' vil du lære basal viden om negle, shellac og nailart, hvor kun fantasien sætter grænser. Du vil fra gang til lære teknikker, som gør at du til sidst kan mestre manicure til specielle mønstre og andet Nail art. Du kan både lære at lave basic shellac og hvordan ma laver forlængelse og forstærkning af egne negle.

Flotte negle

E-SPORT - Vi har en E-sport forening i Frederikssund Kommune, som vi har lavet et samarbejde med. Her kan vi låne computerudstyr og lokaler. Lokalerne ligger tæt på skolen. 

BOLDSPIL - Vil du have sved på panden og brænde en masse energi af?! Så tag valgfaget Boldspil! Her skal vi dyrke de klassiske boldspil fodbold, basketball og floorball. Vi kommer til at lave øvelser og træne de forskellige boldspil, men vi kommer også til at dyste i forskellige konkurrencer, som har med de forskellige boldspil at gøre, og vigtigst af alt kommer vi også til at spille en masse kampe mod hinanden! Hvis der afholdes turnering blandt 10.klasserne i Nordsjælland i en bestemt sport, kan vi også træne os op til at deltage der, så vi kan dyste mod andre skoler.

Piger spiller fodbold

MUSIK/Bandworkshop -  Spil på instrumenter og spil i band. Undervisning i band-instrumenterne elguitar, elbas og trommer – lær om keys/klaver og sang i band. Lær instrumenterne at kende med bandworkshops og sammenspil. Lærere: Peter Ravn og Jens Stoklund Jensen, der er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium. 

Mand spiller på guitar

0.g - På Frederikssund 10.kl har du muligheden for at tage valgfag, som forbereder dig på livet som gymnasieelev. Vi kalder valgfaget for 0.g. I 0.g forbereder eleverne sig på at gå på gymnasiet og de bliver undervist af gymnasiets lærere på hhv. Frederikssund gymnasium og U/Nord handelsgymnasium i Frederikssund. Eleverne introduceres her til gymnasielivet samt til gymnasiefag og arbejdsformer, som er med til at gøre overgangen nemmere, fra 10.kl til de gymnasiale uddannelser.

 

Mand skriver

INNOVATION/ENTREPRENØRSKAB U/NORD - I samarbejde med U/NORD laver vi et forløb om innovation/entreprenørskab - man kan bla. andet prøve kræfter med Løvens hule på U/Nord. Fra en ide, til et færdigt produkt. 

”Danmark er et land af iværksættere. Mennesker med en god ide, som kan lave det til en levevej. På EUX lærer du hvad der skal til for at starte din egen virksomhed. Fra ide-proces til udarbejdelse af forretningsplan og drift af virksomheden.”

Mand tegner

MEDIEFAG LIVET PÅ DIGITALE MEDIER - I mediefaget skal vi snakke om sociale medier, lave videoer oga´ billeder.  Vi skal snakke om det sjove liv på TikTok, Snapchat og Instagram, om trends, reklamer, influencere, digital mobning, afhængighed, fake news, databeskyttelse, overvågning og hvad I synes kunne være spændende at snakke om?  Og så skal vi lave vores eget content. Formålet med Mediefaget er at snakke om jeres liv på internettet og sociale medier, og hjælpe jer til at blive kloge, kritiske og bevidste digitale forbrugere. Ved du nok om livet i den digitale verden? Den digitale verden fylder meget og stiller mennesket over for etiske såvel som praktiske problemstillinger. Igennem sociale medier indgår moderne mennesker i en ny virkelighed, og de færreste ved hvordan det påvirker dem, og hvem der laver alt det indhold vi bruger vores tid på. Jo mere I deltager og kommer med eksempler i undervisningen, jo sjovere bliver det. 

App

BOGKLUB MED HYGGE OG INSPIRATION - Elsker du allerede bøgernes fantastiske univers 
Eller ønsker du at opdage, hvordan ord kan fylde dit hoved med billeder af bogens personer og beskrevne steder, hvordan de kan få dig til at føle med hovedpersonerne og rive dig med i handlingen, så du et øjeblik glemmer dig selv? Er du mere til fagbøgernes univers? Hvordan kan de inspirere dig og gøre dig klogere?  Vil du inspireres af andre og selv inspirere dem med oplevelser fra de læste bøger? Lad os mødes en gang ugentlig, hvor vi fortæller hinanden om vores aktuelle bog og evt læser korte men spændende passager for hinanden. 

Pige læser

BASIS ENGELSK -  Basis engelsk er valgholdet til dig, der har svært ved engelsk. Vi arbejder både med det mundtlige sprog og det skriftligt sprog på et lille hold. Mundtligt arbejder vi meget med samtale og ordforråd. Skriftligt arbejder vi med basis grammatik, og at skrive små tekster.

Klodser

AKROBATIK OG SPRINGGYMNASTIK - Har du altid set misundeligt på gymnasterne under OL og drømt om selv at kunne lave et Malteser kors i ringene? Måske bare drømt om at lære at lave en saltomortale? Eller endda bare lære at komme hele vejen rundt i den vejrmølle, så er akrobatik og spring noget for dig! Her skal vi øve os i at bruge vores kroppe som redskaber. Vi kommer til at komme hinanden nær, når vi skal lave figurer i akrobatik, og vi bliver rundtossede, når vi skal øve kraftspring, overslag og saltomortaler. Det bliver sjovt og anderledes, og du opdager med garanti noget, du ikke vidste, du kunne!

Pige hopper

TRÆNING OG KOST - Store guns, sixpack, rank ryg, eller bare have nemmere ved at løfte din skoletaske? Så meld dig til træning og kost! Her bliver I præsenteret for de forskellige elementer i styrketræning, maskinerne funktion og øvelser for de forskellige muskelgrupper. I vil også få et lille indblik i sund og usund mad, og hvilken slags mad, der er godt at spise, hvis man vil bygge muskler og styrke. Du kan deltage, selvom du aldrig har løftet en finger før, og du kan deltage, hvis du har fuldstændig styr på det hele. Vi tilrettelægger indholdet efter dit kendskab og dine mål med faget.

Mand løfter vægt

 

FRANSK - I dette forløb lægges der vægt på, at eleverne gennem mundtlig og skriftlig kommunikation anvender deres færdigheder til at kommunikere i forhold til deres sproglige bevidsthed. I mundtlig kommunikation skal eleverne forstå hovedindhold og detaljer med det mål at kunne redegøre for egne holdninger i et sammenhængende sprog. I skriftlig kommunikation skal eleverne skelne mellem forskellige læste teksttyper og selv kommunikere klart og forståeligt på skrift afstemt efter modtager og valg af medie. I kultur og samfund skal eleverne opnå en udvidet kulturforståelse og skal kunne anvende fransk i mødet med fransktalende.

Tavle - Fransk flag

 

FYSIK/KEMI - I faget fysik/kemi skal eleverne lære om fysiske og kemiske forhold i natur og teknologi samt sammenhænge i og anvendelse af denne viden. I samarbejdet med de naturfaglige valgfag i 10. klasse skal eleverne bygge videre på natur/teknologi og fysik/ kemi i 7.-9. klasse og udvikle naturfaglige kompetencer, så de kan genkende, formulere og tage stilling til problemstillinger med fysisk og kemisk indhold.

Fysik forsøg

 

TYSK - I dette forløb lægges der vægt på, at eleverne gennem mundtlig og skriftlig kommunikation videreudvikler deres færdigheder i at kommunikere samt deres sproglige bevidsthed. I mundtlig kommunikation skal eleverne forstå hovedindhold og detaljer med det mål at kunne redegøre for egne holdninger i et sammenhængende sprog. I skriftlig kommunikation skal eleverne skelne mellem forskellige læste teksttyper og selv kommunikere klart og forståeligt afstemt efter modtager og valg af medie. I kultur og samfund skal eleverne fortsat udvikle deres kulturforståelse og anvende tysk i mødet med tysktalende.

Tysk flag

 

VALGFAG EFTER SKOLETID: 

TEATER - Har du lyst til at spille teater, danse, lave kostume og måske tage ud og se teater. - Så vælg vores teater valgfag!

Ung i et teater

 

Her er link til endnu flere fag i kan melde jer til via Ungdomsskolen: 

https://fusweb.dk/?open=136

Her kan man bla. gå til: 

Cross

Motorlærer

Knallertkørekort 

Dans

Strikkeklub

Magic Card 

Fransk 

Certificering i dykning

Mountainbike 

Ture man kan komme på: 

Sprog rejse 

Tur de udland (Cykling)

Skitur